greendamb2
greendamb2
Gem12
flamesman101
flamesman101
Gem40,250
Visionary
Visionary
Gem14
Aniket Morankar
Aniket Morankar
Gem8
hipokrat7334
hipokrat7334
Gem210
Mummyju Juju
Mummyju Juju
Gem244
igorgrek192
igorgrek192
Gem92
Mummyju Juju
Mummyju Juju
Gem7
Mummyju Juju
Mummyju Juju
Gem18
Tapas Bhatnagar
Tapas Bhatnagar
Gem8
danieledwirea
danieledwirea
Gem2,450
Mummyju Juju
Mummyju Juju
Gem309
aesthetic37
aesthetic37
Gem10
aesthetic37
aesthetic37
Gem658
Sussy Buddy
Sussy Buddy
Gem8
Mummyju Juju
Mummyju Juju
Gem108
Jay Den
Jay Den
Gem11
aesthetic37
aesthetic37
Gem50
aesthetic37
aesthetic37
Gem20
salmanmubarak185
salmanmubarak185
Gem12
Deszcz

Gem0

unranked rank iconQp Wo: haloo
SystemGamehag: One user received Gem86 from the Rain.
unranked rank iconaesthetic37: hello
SystemGamehag: 2 users received Gem89 from the Rain.
unranked rank iconJamin Ramirez: Lol
unranked rank iconfnogaj: Meowdy emote (inline chat version)
SystemGamehag: One user received Gem63 from the Rain.
unranked rank iconPaulTran: chat
unranked rank iconFatima Shahid: there**?
unranked rank iconFatima Shahid: Ayo, is anyone htere?
unranked rank iconFatima Shahid: What are we supposed to do here?
unranked rank iconPaulTran: it's so hot
AdminSwirfty: Meowdy emote (inline chat version)
unranked rank iconFriz Friz: Hallow
unranked rank icongustavo silva: eeFr
unranked rank iconsebastian faria: como jugarlo total overdose sin descarga
AdminSwirfty: 1,000 Gems is equivalent to $1.00
unranked rank iconCastomic: Whats the converstion ratio?
unranked rank icontaidyg16: Quiero 100.000 robux 😭
AdminSwirfty: You can cashout your Gems for real rewards like game keys, gift cards, PayPal, etc.
unranked rank iconLucy p: Real money ??
SystemGamehag: 3 users received Gem49 from the Rain.
unranked rank iconFriz Friz: Why my offer is pending it complete in the company
unranked rank iconLucy p: Hola, paga enserio está aplicación??
unranked rank iconFriz Friz: Hallow
unranked rank iconwhos_who21: rain is coming
unranked rank iconRenita Hola: blobDance emote (inline chat version) T
SystemGamehag: One user received Gem1,756 from the Rain.
unranked rank icondem.pferd.heisst.horst: peepoHey emote (inline chat version)
SystemGamehag: One user received Gem194 from the Rain.
Zaloguj się, aby rozpocząć czat

34

0/160

Gry na telefon #7 Honkai Impact 3rd

Zbieracz555 avatar

Zbieracz555

June 10, 2020 at 11:43 PM

Dziś powrócę do starych, dobrych czasów czyli znowu zrecenzuję produkcję na telefon. Nie będzie to jednak byle chłam a gra która mnie osobiście bardzo pozytywnie zaskoczyła.

Tytułem którym się dzisiaj zajmiemy jest Honkai Impact 3rd, produkcji studia MuHoYo, którego jest pierwszym i póki co jedynym dziełem. Omawiana produkcja należy do gier typu gacha, połączonej z grą akcji. Gatunek, ten który ja będę określał mianem zbieraczy, wywodzi się z Japonii i polega w dużej mierze na kolekcjonowaniu coraz to nowych postaci i używaniu ich w walce. W tym przypadku postaciami te są nastoletnie dziewczyny z super mocami, których zadaniem jest uratować ludzkość przed zagładą ze strony obcych.
 Tutaj wkraczamy na ścieżkę dziwności, styl artystyczny nawiązuje bardzo mocno do anime, fabułę przedstawiają nam dialogi niemal wyjęte z visual noveli, zaś same postaci zdają sobie sprawę z obecności gracza nazywając go wprost kapitanem. Jeżeli to co dotychczas napisałem cię nie zraziłem, to zapraszam do recenzji.

Plusy:
+Rozgrywka jak na produkcję na telefon jest nawet ciekawa, sterujemy wybraną bohaterką i poruszając się po mapie w iście hackenslashowym stylu wybijamy w pień wrogów, ładując kombosy i aktywując niszczycielskie ataki specjalne. Jest to chyba jedna z lepszych gier pod wzlędem gameplayu jakie są dostępne na telefony.
+Klimat jest nieco osobliwy, mimo że produkcja dostępna jest po angielsku to od razu czuć że nie była projektowana naEuropejski rynek. Postaci wyglądają jak wyciągnięte z nawet nie najgorszego anime, zaś z samymi podopiecznymi możemy rozmawiać za pomocą prostego chatu z predefiniowanymi odpowiedziami, wszystkie ataki są przesadnie efektowne, szczególnie umiejętności specjalne. Wszelkie scenki dialogowe grane są zawsze w oryginalnym języku, co tylko potęguje wrażenie oglądania anime.
+Grafika jak na możliwości telefonu jest naprawdę ładna i gra wygląda lepiej niż niektóre starsze produkcje na komputery, mimo że na ekranie często dość dużo się dzieje to nie zaobserwowałem rażących spadków płynności.
+Muzyka jest i w sumie to tyle ale nie irytuje, więc uznam to za zaletę.
+Gra jest darmowa i co za tym idzie zawiera mikropłatności. Tutaj jednak ponownie muszę pochwalić twórców bo w sumie to wszystko idzie zdobyć za darmo i nie wymaga to niewiadomo jakiego grindu a twórcy też coś z gry chcą mieć (zwłaszcza że moim zdaniem, naprawdę się im należy).
+Regularne wydarzenia w których zdobyć można nowe bohaterki, czy bardzo rzadkie i cenne bronie bądź tak zwane stygmaty (coś w stylu tatuaży poprawiających statystyki).
+Fabuła która jest nawet niezła zwłaszcza że mówimy tu cały czas o darmówce na telefon która w założeniu może nawet nie posiadać jej wcale, a tu dostaliśmy coś co nie odbiega zbytnio od fabuły średniej jednosezonowej serii anime, a nawet momentami jest lepsze.

Minusy:
-Postaci do zbierania jest stosunkowo mało a większość to wariacje na temat kilku podstawowych typów. Jak dla mnie jest to nudne i stanowi dość znaczącą wadę która może w dłuższej perspektywie zniechęcić do naprawdę dobrej gry.

Podsumowując:
 Moim zdaniem produkcja warta zagrania, zwłaszcza że jest darmowa. Jak lubicie klimaty anime lub japońskich gier to będziecie zadowoleni a produkcja wciągnie was lub posłuży za dobry zabijacz czasu.
Moja ocena w skali gier na telefon to 8.5/10.

majkusm avatar

majkusm

June 11, 2020 at 05:49 PM

fajne super pomysl na to dzięki
SukaNaMate avatar

SukaNaMate

June 11, 2020 at 05:54 PM

zawsze mozna liczyc na ludzi typu nie wiem ale sie wypowiem
Gry na telefon #7 Honkai Impact 3rd na forum Od użytkowników na Gamehag