Jestem nowym graczem mam 4lv i chciałbym pograć w Fortniete przez dłuższy czas ale jakoś mi nie idzie macie jakieś porady dla początkujących?
1) strzelaj spokojnie, wceluj się i dopiero oddawaj strzały, omijaj nie potrzebnej walki.
2) dobrze się pozycjonuj, BUDUJ! Polecam do myszki przypisać sobie budowanie schodów i ścian, aby szybko się przemieszczać. Często działa zasada, że jeśli jesteś wyżej to wygrasz, bo masz większe pole widzenia i możesz się schować w przeciwieństwie do przeciwnika.
3) spróbuj każdej broni i ćwicz, polecam latać na sprawdzone ubocza od większych lokalizacji i z tamtąd dołączać do walki - w ten sposób możesz na spokojnie ogarnąć rzeczy, pozycje i postrzelać jak do kaczek ;)
4) przy spadaniu staraj się wychylić jak najbardziej na dół, aby jak najszybciej spaść.
I takie zasady, które prawie zawsze się sprawdzają:
Wykrzywione są zawsze przepełnione.
Im dalej skoczysz na trasie lotu tym mniej ludzi spotkasz - logiczne.
Pompa na blisko jest o niebo lepsza.
Rzadkość i moc broni to: Szara - Zielona - Niebieska - Fioletowa - Złota
I graj dużo, ja pierwszą gre wygrałem przy 26 Lv i to w parach ;)
GL&HF, Bayo ^^
Dobre porady ale najważniejsze mieć radość i odczówać przyjemność z gry bo w stanie euforii i złości nie wiadomo jak byś się starał tak i tak nic nie wyjdze w żadnej grze o wtedy nakładamy sobie tzw klapki na oczy polecam w tedy odejść na chwilę zająć się czymś innym lub oglądnąć filmik na youtube itp. GL&HF
1. Oglądaj dużo pro playerów np Ninja
2. Graj dużo Lataj tam gdzie jest najwięcej ludzi (wykrzywione wieze) aby ćwiczyć aima
Proste? Proste :)
3.zbinduj budowanie na przyciski myszy (o ile masz)
Lataj na początek w miejsca gdzie nie ma dużo ludzi.
ucz sie strzelac na miejscach gdzie jest duzo osob i ucz sie budoawc itp
Na początku leć tam gdzie leci dużo ludzi np. Wykrzywione wieże(Tilted towers) bo wtedy nie bedzie takiego stresa jak kogoś spotkasz
Jak chcesz nauczyć się dobrze grać, to graj, a nie siedź na forach. Teoria, teorią, ale to trening czyni mistrza ;)