Dopiero zaczynam w tą grę w ogóle grać, dlatego spytam, jaką postacią najlepiej było by zacząć przygodę i grać ją w miarę na przyzwoitym poziomie z innymi graczami. Co polecicie Świeżakowi? ;)
Ja polecam garena, bardzo łatwa postać i nie ma many więc nie musisz się o nią martwić
To zależ na jaką linie
Top:garen tankowaty i prosty
jungle:warwick
Mid: Annie
Adc:Tristana
Supp:Leona
Wszystkie są dobre tylko trzeba się nauczyć
Wszystkie postacie sa dobre tylko trzeba sie nauczyc nimi grac
Najpierw okreś się jaką rolą chcesz grać. Potem pograj sobie różnymi postaciami odpowiadającymi np. adc i wybierz ta która przypadnie ci do gustu :)
Wszystko zależy od ciebie . Czy lubisz mieć dużo hp?? wtedy polecam garena. Jeśli jednak lubisz zdobywać dużo kili wybierz jednego z zabójców takich jak zed, katarina,fizz itp.
Garen jest łatwy a silny i tanki możesz też grać ashe na adc lub nunu w jg
Nie ma najlepszych postaci :D Jeśli zaczynasz grać to polecam tanków bez skill shotów np - garen ,sion
A mi się naprzykład najlepiej gra Caitlyn :thinking:
Ale lubię też Branda, Warwicka oraz oczywiście Ashe jeśkiu chodzi o te najłatwiejsze postacie
Najlepszą postacią wg mnie jest akali.
Jest prosta w nauce, nie ma many, może się healować na lini
zalezy jaka lubisz ale moim zdaniem zed ;)
W lolu nie ma czegoś takiego jak postać najlepsza. Każda postać jest dobra jeśli odpowiednio wykrorzystasz jej potencjał. Tak samo w sytuacjach 1v1. Jeśli kogoś rozwalasz 1v1 to nie znaczy że jesteś lepszym graczem. On po prostu może mieć postać przeznaczoną do gry w inny sposób. Na początek polecam ci:
Top: Garen, Jax
Jungla: Xin, Jax
Mid: Fizz, Lux
ADC: Ashe, Twich
SUPP: Blitz.
każda postać jest op wystarczy ją zagrać kilka razy i możesz rozwalać yasuo
Nie ma najlepszej postaci ale ns poczatek polecam ci postacie z 1 kreska trudnosci maksymalnie 2 ja tam mam 72 lvl i main zoe
zależy na jakiej linii lubisz grać. jak dla mnie na początek jako adc dobra jest ashe bo jest prosta, uniwersalna i nie ma skomplikowanych skilli a ma niezły dmg, na mida może annie, a na supporta nami, sona
Nie ma takiej. Każda postać jest dobra na swój sposób. Zależy jaką role preferujesz; zabójca wojownik mag obrońca strzelec czy tank. W każdej z tych grup są postcie które lepiej odnajdują się w obecnej mecie