World of Warships to oryginalna gra z statkami.
World of Warships zostało stworzone przez studio białoruskie Wargaming.net oraz rosyjskie Lesta Studio. No dobra początkowo gra miała się nazywać World of Battleships, ale 2 sierpnia 2012 została ona zmieniona na obecną nazwę. A około kwietnia 2015 pojawiły się statki premium na dołączenie beta-testów,później gra została wydana w 17 września 2015r. Jest to gra MMO, gdzie pływamy sobie statkiem i gramy drużynowo. W grze mamy wybór statków z takich kraji jak: Wielka Brytania, Niemcy, ZSRR, Japonia. Tiery są od 1 do 10, także dużo do grania. W becie gry były dostępne tylko Bitwa Kooperacyjna gdzie możemy walczyć z botami lub Bitwa Losowa gdzie gramy sobie z graczami. W grze są dostępne statki z II wojny światowej, a za wygrywanie bitwy dostajemy punkty doświadczenia i bonusy, które możemy zainwestować w kupno lepszego statku lub modyfikowanie go.
Niestety, są i też wady tej oto gry, otóż niestety gdy zacząłem w nią grać to zaczęłem się niestety nudzić przez jakiś czas i myślałem że to będzie jak w World of Tanks lub Warplanes, niestety się myliłem. Po drugie, spodziewałem się więcej statków i więcej opcji w grze, mam nadzieję że zmienią.
Zalety:
-wygodne sterowanie
-grafika
-za darmo
-możliwość gry z graczami całego świata
-muzyka
Wady:
-za mało statków
-po jakimś czasie zaczyna się nudzić
-statki powinny być szybsze
Jest to moja pierwsza recenzja, także musicie mi wybaczyć że za mało albo błędy. Następne będą poprawione :)
Nie lubie gier tego typu ;/
bzdura nic nie warta ta gra
World of Tanks też fajny.
wows jest raczej dla okreslonej bazy graczy. wiekszosci raczje nie przypada do gusti co nie zmienia faktu ze gra slaba. uwazam ze w ostatecznosci mozna w nią zagrać
ej sory za odpowiedz nie na temat ale dlaczego robux chest jest nieaktywny
super gra, podoba mi się rozgrywka okrętami.
słaba gra bo mam 1 fps xddd