Zacznijmy od dobrych stron gry. Jedną z nich jest to że aby w nią grać trzeba wyjść na zewnątrz i poruszać się (najlepiej pieszo albo rowerem) po drogach w szukaniu pikseli którymi można się pochwalić kolegom i koleżankom.
Drugą zaletą jest to że można nawiązać realcję z drugim człowiekiem poprzez wspólne walki na Gymach i zdobywanie ich.
To chyba na tyle zalet.
Wadami gry są np. to gra jest bardzo uzależniająca przez co ludzie wydają w tą grę realne pieniądze aby mieć lepsze piksele od kolegi/koleżanki.
Drugą wadą jest fakt że przez tą grę wypadki samochodowe zdarzają się coraz częściej bo (przykład z telewizji) "Pikachu był na autostradzie".
Kolejną już trzecią wadą Pokémon Go jest fakt iż gracze nie widzą tego że są w miejscu gdzie nie powinno się używać telefonów komórkowych (Niemcy a mianowicie Auschwitz i inne). Z czego można wywnioskować że gracze nie potrafią grać co wiąże się z wadą nr 1.
Czwartą wadą jest to że można nawiązać realcję, ale z nieodpowiednim człowiekiem.
Moim zdaniem wady gry są o wiele bardziej znaczące niż jej zalety. A co Ty myślisz o tej grze? Napisz w komentarzu.
Dzięki za przeczytanie ;)
jak wam idzie w pokemon goo?
Dla mnie gierka z jedenj strony spoko i fajna ale z drugiej strony slaba xd
A ja w pokemon Go gram i mam aktualnie 16 lvl ;)
W pokemon Go morzna łatwo zdobyc pocecoinsy poprzez byce w gymie i zdobyc je na gamehagu.pl
Trochę w to grałam, ale szybko mi się to znudziło ;)
Ja w poksy gram już z miesiąc i dalej myślę że gra jest spk
Są zarąbiste i nawet CS ich nie pobije. Moim zdaniem ;)
spoko kiedy jedziesz długo autobusem i nie masz co robić
Najlepsze były pokemony na emulatory :)
Pokemon GO było fajną grą przez 1 miesiąc. Potem nadeszła fala cheaterów, 10 latków i przez to gra straciła bardzo dużo.
ja mam 12 lvl i dram od niedawna w poksy .
Ja bardzo lubie poksy mam 22lvl team valor
to jest plaga, ale gra fajna
Jak dla mnie calkiem spoko byl pomysl tworcy tej gry. Chcial zachecic do wychodzenia na dwor itp.ale ludzie grajac w to nie zdaja sobie czesto sprawy jak to jest nie bezpieczne
Podsumowujac intencje