Hey, zakupiłem sobie niedawno Fallout 3, jednak po doświadczeniach ze Skyrim wiem, że gra ma zapewne wiele niedopracowanych elementów.
Czy znajdę tu graczy Fallout, którzy polecą mi od siebie tak subiektywnie jakieś interesujące modyfikacje?
Miło gdyby też dodać co one dodają lub zmieniają.
Sam mam tzw. Złotą edycję ze wszystkimi dodatkami. W przypadku Falouta 3 mogę powiedzieć kilka rzeczy. Jeśli masz system Windows 7/8 to musisz w pierwszej kolejności pobrać modyfikację która umożliwia swobodne granie na tym systemie. Na pewno mody dodające kupcom więcej kapsli też będzie dobry by sprzedawanie nadmiaru itemów było opłacalne. Jak również mod pozwalający mięć większy poziom niż 30 i z opcją dwa perki na poziom też będzie miłym dodatkiem. Jak rónież nie chcesz się bawić w tutorial to polecam pobrać plik z gotową postacią którą wystarczy edytować i wio na pustkowia. Modów jest ogrom, najłatwiej o nie na Nexus Mods. Jednakże co cię bardziej interesuje, mody na lepiej wyglądającą grafikę, nowe mechaniki, bronie przeciwnicy, organizacje, lepszy dom ? Sam miałem niekiedy 150 modów aktywnych bo kazdy coś mi oferował to co potrzebowałem.
Dam kilka przykładów:
- Fallout mod manager - bez tego nie da się poprawnie aktywować modów, i przynajmniej pokazuje które mody działają lub czego jeszcze potrzebują. Czasami szlak mnie trafiał jak twórca jednej modyfikacji użył multum innych które też trzeba było pobrać.
- FWE - FO3 Wanderers Edition - odpowiada za mechaniki i za gameplay, utrudnianie ułatwianie itp. Więcej wrogów, przyjaznych NPC itp. No ma więcej w sobie rzeczy które poprostu trzeba zobaczyć.
-Marts Mutant Mod - RC 62 - Modyfikacja dodająca nowe potwory i dodające opcje do nich, by były jeszcze wredniejsze, żeby dzikie ghule wstałych z martwych czyli tutaj będzie trzeba dawać im kulke w łeb by już nie wstały, albo odtrzelić nogę to też działa. Zabawne jest kiedy temu truposzowi odwalimy rece, wówczas biedak jak wstanie to nie ma jak nam cokolwiek zrobić. A sztrzeż się Behemotów z machingunem jak u Heavego w TF2. Ta modyfikacja ma ogrom gałęzi i więcej opcji plików do pobrania.
- 2Perks Per Level ta jak wcześniej wspominałem dwa perki na poziom.
- Fallout 3 Windows 7 and 8 Fix - aby gra nie craszowała zbyt często na tych systemach.
-Max Level 99
Modyfikacji jest naprawdę sporo tylko trzeba sobie wybrac takie jakie cię interesują.
No chyba że chcesz się bawić w Space Marine jako członek bractwa przeciwko Enclawie w Pancerzach Marines Chaosu. Albo w stylu gwiezdnych wojenen...
https://www.nexusmods.com/fallout3/mods/6039
https://www.nexusmods.com/fallout3/mods/14794
Przy grze spędziłem ogrom godzin.
Bardzo dziękuję, nexusa znam dobrze chętnie korzystam. Najbardziej mi zależy na ciekawych mechanikach, przedmiotach oraz poprawianiu wyglądu npc oraz samej postaci.