Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Wydane w 2019 roku Mindustry to pierwsze dzieło AnukenDev i biorąc pod uwagę przytłaczająco pozytywne oceny gry zdecydowanie twórcy mają z czego być dumni.
Jest to taki ekonomiczny tower defense, zabawa zdecydowanie nie przeznaczona dla wszystkich, zarządzanie surowcami i strategiczne podejście, nie koniecznie wszystkich zachęci, ale warto spróbować, gra ma wiele do zaoferowania i można się wciągnąć.
W podstawowym trybie przetrwania, musimy jak najdłużej wytrzymać ataki przeciwnika by zebrać jak najwięcej materiałów, które wyślemy do bazy głównej. Gromadzimy tam materiały w bazie głównej i wydaje my je na ulepszenia w dostępnym drzewku technologii oraz możemy wcześniej wysłane do bazy materiały zabrać na kolejną wyprawę by mieć ich więcej na start. Znajdziemy jednak też tryb, w którym to my atakujemy fabryki wroga, a także walki w drużynach. Nie zabrakło również trybu sandbox, gdzie możemy testować różne pomysły i projekty. Dość istotnym elementem jest również wbudowany w grę edytor map, w którym tworzymy teren, edytujemy dostępne projekty i testujemy je. Do dyspozycji mamy dużą ilość narzędzi, które pozwolą nam stworzyć mapę, jaką tylko sobie jesteśmy w stanie wyobrazić. Można tworzyć własne scenariusze, modyfikując fale wrogów, dostosowując surowce i konfigurując generacje elementów terenu jak na przykład rzeki.
Jako fanowi tego typu gier, trudno mi znaleźć jakieś wady, gra jest cały czas akutalizowana. Dodatkowo istnieje również wersja na androida, w której szczerze spędziłem więcej czasu niż w tej na PC. Liczba różnych elementów jest bardzo duża, cały czas coś odkrywamy, działamy na nowe sposoby, a gra nas potrafi zaskakiwać. Mamy bardzo szeroki wachlarz trybów i trudności, właściwie możemy w pełni dostosować rozgrywkę do naszych wymagań. Kolejną zaletą jest cena, wersja mobilna jest darmowa, a wersję na Steam, można dostać za grosze.