Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
W tym artykule ułatwię wam grę w Mc na laptopie lub Komputerze dla osób początkujących.
Dla początkujących graczy gra w Mc jest trudna ponieważ nie wiedzą kompletnie jaki klawisz
do czego służy lecz jednak już do długo grających graczy w Mc jest banalnie łatwa i nawet mogą o sobie powiedzieć jestem Mistrzem w tą grę !.
1.jak się poruszać
-do przodu poruszamy się klawiszem W
-Do tyłu klawiszem S
-w lewo klawiszem D
-w prawo klawisz A
2.Jak otwierać ekwipunek i jak go chować
-ekwipunek otwieramy klawiszem E tak samo jak go chowamy też E
3.Jeśli atakuje cię mob (potwór w Mc) to jak go uderzyć?
-uderzamy go lewym przyciskiem myszy
4.chcesz zepsuć blok jak to zrobić
-bloki niszczymy prawym przyciskiem myszy
5.kamień,żelazo,złoto,diamenty i szmaragdy
-nie mówiłam tu o drewnie ale okej.
-drewnianym kilofem możemy niszczyć kamień
-kamiennym kilofem niszczymy żelazo
-żelaznym kilofem niszczymy złoto
-złotym oraz żelaznym kilofem niszczymy diamenty
-diamentowym kilofem niszczymy szmaragdy
6.jak stawiać bloki?
-bloki stawiamy prawym przyciskiem myszy
-a niszczymy lewym przyciskiem myszy
7.Jak kucnąć oraz schować ekwipunek i łapkę
-kucamy lewym shiftem
-a chowamy łapkę przyciskiem F2 i tak samo robi na Scrina
RECENZJA O MC (mojego zdania)
Ogromna swoboda w tworzeniu własnych obiektów sprawia, że to my jesteśmy kreatorami tej gry. Nie mamy tutaj narzuconej żadnej misji, nie trapi nas jakakolwiek fabuła – to gracze muszą stworzyć sobie zadania, wyznaczyć prace domowe, jednak właśnie w tym miejscu znajduje się cały geniusz tej produkcji. Każdy zainteresowany w prosty sposób odnajdzie się w tym chaosie. Mając już odrobinę kamieni, trochę drewna możemy pomyśleć o stworzeniu pierwszych budowli – tak budowli, bo właśnie o swoje własne M1 powinniśmy zadbać na samym początku. Gdy mamy ściany – a przypominam, że wszystko budujemy z sześcianów – to możemy dołożyć drzwi, łóżko, a gdy komuś zamarzy się pokój z antresolą, tworzymy niezbędną drabinkę.
Autorzy nie zapomnieli o graczach, którzy nie mogą zaprosić do siebie przyjaciół. Dla tych budowlańców oddano tryb sieciowy, gdzie w jednym świecie może wspólnie budować aż ośmiu zapaleńców. Należy zaznaczyć, że system wysyłania zaproszeń i dołączania do rozgrywki przyjaciela działa bezbłędnie.
Budowanie miejsc, tworzenie elementów, kreowanie świata – tę swobodę pokochali gracze i właśnie z tych powodów każdego dnia powstają coraz to różne budynki, mody, czy też nawet gry. Nie wszystkich dobroci mogą zaznać konsolowi gracze, ale zostaliśmy obdarowani ogromnym darem jakim bez wątpienia jest rozgrywka na jednym ekranie.