Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Ostatnio doczekaliśmy się premiery gry Ark: Survival Evolved. Gra była 2 lata w wczesnym dostępie a 2 lata to nie mało.
Niestety około miesiąc przed premierą twórcy podnieśli cene z 27 euro do 60 euro. Społeczność była oburzona tą ceną. Ale to nie wszystko...
Gra ma też DLC Ark: Scorched Earth, które kosztuje 20 euro. Gracze byli niemile zaskoczeni ceną. Sam kupiłem dodatek i był wart tej cenny. Natomiast kilka miesięcy później twórcy dodali nowe darmowe dlc, które zawierało to samo co Scorched Earth a nawet więcej! Ja strasznie się zdenerwowałem. Niestey to nie koniec. W dniu premiery twórcy zapowiedzieli dwa nowe dodatki!!! To już chyba szczyt chciwości. Deweloperzy arka przebili chciwośc Valve, a to nielada wyzwanie. Można zamówić te dwa dodatki + Scorched Earth za 40 euro. Naszczęście twórcy opamiętali się, i ci którzy mają Scorched Earth mają zniżkę i muszą zapłacić 27 euro. Pierwszy z tych dodatków to Ark: Aberration, który wyjdzie w październiku, a drugiego nazwy nie znamy, ale twórcy powiedzieli, że wyjdzie wiosną. A więc co zawiera dodatek Aberration? Z trailera (https://www.youtube.com/watch?v=L9T_uPssVB4) oraz innych informacji dowiedzieliśmy się, że dodatek zapowiada się całkiem nieźle. Twórcy mówią, że nadchodzące dodatki oferują 300+ godzin zawartości, w tym nowe dinozaury, mapy niestandardowe i unikalna mechanika.
-----------------------------------------------------------------------------
Podsumowując:
Deweloperzy arka są bardzo chciwi, lecz trzeba przyznać, że robią dobrą gre oraz dodatki.
A co wy myślicie o chciwości twórców oraz nowych dodatkach? Napiszcie w komentarzach!