Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Witam! Postram się wam dziś przedstawić najlepszą według mnie grę z serii Assassin's Creed, którą jest Assassin's Creed II. Jej premiera miała miejsce 17 listopada 2009 na Xboxa 360 i Playstation 3, a wersja na MIcrosoft WIndows dopiero 4 marca 2010 roku. Postaram się wyjaśnić w tym artykule dlaczego uważam akurat tą grę za najlepszą i pokaże wszystkie jej dobre strony i złe.
Fabuła
Ta gra jest kontynuacją poprzedniej części, więc znowu tu się spotykamy z mężczyzną o imieniu Desmond Miles. Zmienił się lecz bohater, którym gramy będąc w maszynie "Animus". Nazywa się on Ezio Auditore da Firenze i jest on zwykłym młodym szlachcicem z bogatej florenckiej rodziny, ale pewnego dnia jego życie zmienia się o 180 stopni. Tradycyjnie naszym wrogiem są templariusze, a sojusznikami są asasyni. Właśnie przez fabułę uważam, że ta gra jest najlepsza w serii, taka tutaj jest dobra.
Mechanika
Mechanikę gry trochę zmieniono z pierwszej części na szczęście w dobrą stronę. Dodano granaty dymne, możliwość podbierania broni przeciwnika i wiele innych rzeczy. Są tu także aż trzy frakcje do naszej dyspozycji, frakcja kurtyzan, frakcja złodziei i frakcja najemników. Tych pierwszych możemy używać do odwrócenia uwagi, drugiej jak już się domyślamy do kradzieży, a trzeciej do pomocy w walce. Mamy tu też nowe rodzaje broni którymi są topory, młoty buławy, włócznie i halabardy. Pojawiły się tu także pieniądze za które możemy kupować sobie broń i zbroje, a także ulepszać rezydencje swojego wujka Mario co też zwiększy nasze dochody. Gra w porównaniu z poprzednikiem jest o wiele ciekawsza i też trudniejsza.
Grafika
Tutaj gra nie ma czym się pochwalić. Nie była czymś fascynującym nawet na tamte czasy, a co dopiero na 2019 rok. Według mojej subiektywnej opinii grafika w Assassin's Creed I jest lepsza od tej, którą mamy w drugiej. Ale Florencja tutaj naprawdę prezentuje się świetnie, w dopełnieniu z muzyką gra przekazuje nam cała atmosferę tamtych Włoch, co jest ogromnym plusem tej gry.
Parkour
Stał się on tutaj o wiele lepszy. Przemieszczanie się po Florencji stało się szybsze i przyjemniejsze. Jest on nie mniej dopracowany niż w pierwszej części. Zmieniło się tu także to, że nie tylko my mamy zdolność parkouru. Niektóre typy wrogów, mają nawet bardziej tą zdolność rozwiniętą od nas i łatwo nas doganiają na przykład na dachu.
Wymagania sprzętowe
Minimalne:
Zalecane: