Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
W tym Artykule opiszę Gamepasy i podstawy gry na ROBLOX PoliceSim NYC. Jest to mój pierwszy artykuł.
POCZĄTEK - PODSTAWY
Na początku spawnimy się w mundurze rekruta obok komisariatu.
Następnie respimy pojazd, klikając w zieloną kierownicę, po kliknięciu wyświetla się lista dostępnych pojazdów.
Na początek jest to tylko Ford Crown Victoria, potem każdy inny pojazd trzeba będzie kupić zbierając walutę w grze. Zdobywa się ją grając.
GAMEPASY
Mam nadzieję że każdy grający w Roblox wie co to są Gamepasy, dlatego pominę ten temat i przejdę od razu do przedstawiania Gamepasów w grze.
Pierwszym Gamepasem jaki przychodzi mi na myśl jest to NYSP.
NYSP - Jest to gamepas, który daje możliwość stania się policjantem w Policji Stanowej, łatwo się domyślić po nazwie, czyli New York Stare Police.
Bycie policjantem Stanowym daje nam wiele możliwości np. Jest się wyższym w Hierarchii niż New York Police Departament - NYPD, czyli normalnej zwykłej Policji działające w jakiejś dzielnicy. Kolejną rzeczą jest inny mundur oraz oznakowania pojazdów, Trooper dostaję też możliwość rozstawienia kolczatki.
SPECIAL TACTICS - Jest to Gamepas który daje możliwość uzyskiwania stroju FBI, Tarczy i innych do tego gadżetów. W dodatku jest do tego ESU - Emergency Service Unit - tak samo jak przy FBI są tarczę i tak dalej..
FIRE DEPARTAMENT OF NEW YORK - Fire Departament jest to jak wiadomo Straż Pożarna, chociaż na razie w Grze jest to tylko Ratownik Medyczny. Gracz wcielając się w Medyka uzyskuję Karetkę, mundur oraz sprzęt medyczny. Jego zadaniem jest ratowanie ludzi - botów - którzy zostali postrzeleni w wyniku strzelaniny, oczywiście praca Medyka nie polega tylko na tym, Gracz Medyk od czasu do czasu bierze udział w akcjach RP.
CORRECTIONS - Jest to po prostu dostęp do placówki więziennej gdzie przebywa team Prisoner. Koszt Gamepass'a to 50 robuxów, jest to niewiele więc się opłaca.
Gamepass nie dodaje żadnych nowych broni.
MAFIA - jest to moim zdaniem najbardziej rozbudowany Gamepass w tej grze, dodaje on nowe bronie, pojazdy oraz możliwość napadania na Bank, stację benzynową czy automat.
DETECTIVE CARS - Gamepass ten dodaje pojazdy nie oznakowane, czyli bez malowania i sygnalizacji świetlnej. Są to takie same pojazdy jak normalne oznakowane. Naprawdę polecam.
MORE GUNS - Dodaje nam więcej broni, w tym momencie nie jestem w stanie nazwać ich ponieważ nie do końca je pamiętam, napewno je opiszę gdy będę dodawał nowe artykuły. Wiem tylko że są to karabiny maszynowe oraz Shotgun.
M82 .50 BMG - Jest to wyjątkowo nowy Gamepass. Dodaje on Ciężką Snajperkę.
- STOPNIE MOŻLIWE DO ZDOBYCIA PRZEZ GRACZA:
Cadet
Probationary Police Officer
Police Officer
Sergeant
Lieutenat
Captain
Deputy Inspector
Inspector
Niestety, ale opiszę te stopnie dopiero w innych artykułach, ponieważ jest to dużo pisania, a nie chciałbym pisać długich artykułów, bo takie szybko się nudzą i prawie nikomu nie chce się ich czytać. Niedługo opiszę też pojazdy.
To jest mój pierwszy artykuł więc proszę o wyrozumiałość, mam nadzieję, że następne będą lepsze.