Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
W tym artykule, porównamy starego LoLa do dzisiejszego.
Kiedy kilka lat temu zacząłem swoją przygodę z League of Legends, wszystko wydawało mi się dziwne. Przykładem takiej dziwności było farmienie. Dlaczego za jednego ludka dostawałem więcej pieniędzy, a za innego mniej. Tak samo dziwne wydało mi się, dlaczego nie mogę wydostać się poza Summoner's Rift. Kiedy ja zacząłem, swoją przygodę z Ligą rozpoczęli też moi znajomi. Każdy z nas uczył się grać, oglądał poradniki i tak dalej. Czerpaliśmy ogromną przyjemność z grania w Ligę, pomimo częstego wyzywania nas przez sojuszników, ponieważ my nie potrafimy grać. Po kilku miesiącach i uzyskaniu trzydziestego poziomu wszystko się zmieniło, przestaliśmy grać razem, bo każdy chciał stać się najlepszym graczem Solo kolejki. Dziś ja i garstka z tych osób z którymi grałem, żałujemy tego, że już nigdy nie będziemy się tak cieszyć grą jak kiedyś. Najgorsze jest to, że ta gra zamiast zwiększyć więź między grupą przyjaciół, całkowicie nam ją zepsuła. Ale wracając do tematu, Kiedy zwykłe granie w LoL'a, przerodzi się we wspinanie się po szczeblach solo kolejki, to znak, że gra nie będzie sprawiała już przyjemności, a jedynie jej namiastkę. No bo w końcu co to za przyjemność grać z ludźmi których nawet się nie zna, a często się ich wyzywa, lub jest się przez nich wyzywanym. Najlepiej wspominam czasy z okolic 4-25 poziomu, ponieważ właśnie tam z kolegami cieszyliśmy się najbardziej. Reasumując, League jest świetną grą, ale tylko wtedy, gdy gramy w nią z przyjaciółmi. Jeżeli gramy w nią sami, to znak, że czas zacząć grać w coś innego.