Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Druga część mafii miała premiere w 2010 roku została wydana jak jej poprzednia część przez małe czeskie studio IIIlusion Softworks.Grając w grę spędziłem naprawde miłe chwile.
Mafia II to kontynuacja kultowej już gry gangsterskiej Mafii: The City of Lost Heaven.W grze wcielamy się w niejakiego Vittorio Antonio Scalette , nazywanego również Vito.Gółwny bohater kończy w 1945 roku służbę na wojnie i powraca do miasta Empire Bay.Jednak po powrocie z wojny życie okazuje się owiele trudniejsze ojciec Vito umiera i pozostawia synowi dług w wysokości dwóch tysięcy dolarów.Vito wraz z swojm przyjacielem z służby wojskowej Joe Barbaro wkraczają na gangsterską ścieżke i zaczynają prace u rodziny Falcone.Historia Vito i jego kompana składa się z pietnastu rozdziałów.Gra oferuje nam piędziesiąt modeli pojazdów.Wszystkie pojazdy można ulepszać i modyfikować w warsztacie.Gracz nie jest zmuszony podążania za fabuła gółwną może bez ograniczeń zwiedzać miasto.W mieście możemy znaleść mnóstwo sklepów w , których możemy kupić ubranie lub posilić się.W mafii II użyto nowego silnika o nazwie IIIlusion.Dzięki czmu możemy zaopserwować realistyczne twarze bohaterów.Tworząc tę grę tak jak i poprzednią część mafii autorzy wzorowali się na kultowych filmach gangsterskich.W grze zastosowano tryb TPP.W mafii II możemy spotkać duże nawiązania do pierwszej częśći gry.
Ocena gry:
-Fabuła 8/10
-Klimat 10/10
-Silnik 8/10
-Grafika 9/10
-Muzyka 8/10
Polecam każdemu zagrania w tę grę.
Życze udanych chwil rozgrywki.