Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Co się stało z Futuramą?
Na początku było całkiem nieźle - jak już zainstalowałem to pokazała się scenka wręcz wzięta z serialu, potem było już troszkę gorzej. Naszym zadaniem w tej grze jest odtworzenie Nowego Jorku, który legł w gruzach. Stawiamy budynki, które mają nam przynosić pieniądze - tutaj przypomina mi clickera, którym nie jest, ale dalej niesmak pozostał. Gra jest wręcz kopią Farmville w skórze Futuramy. Ogólnie bym nie narzekał, bo takie gry nie są jakieś złe, ale tutaj to nie pasuje, czekałem na coś więcej, o wiele więcej.
Oczywiście nie brakuje typowych gadek jak na naszych bohaterów przyształo, no ale ... słabo! Żeby odblokować nowe budynki, czy tam nowe dzielnice musimy walczyć z kosmitami - walka ta jest tak banalna, że 3-letnie dziecko dałoby radę bez niczego. Tym bardziej że możemy zadawać ciosy krytyczne poprzez uderzanie w ekran w dobrym momencie. Ajj... za łatwo teraz!
Dodatkowo mikrotransakcje bez których się praktycznie nie da grać - gra bez nich jest strasznie trudna, a twórcy na każdym kroku przypominają nam o ich istnieniu. Gra wywołuje pewien niesmak.
Podsumowując - nawet nie warto ściągać, nawet jeśli lubicie takie "clickery" to te mikropłatności nie pozwolą Wam grać na poziomie. Dodatkowo czasami gra się ścina - jak to jest możliwe? Przecież tutaj wszystko powinno płynniej chodzić - gre oceniam na 23 punkty w skali od zera do stu. Mogłoby być gorzej - żartuję.
Dzięki za przeczytanie mojej recenzji, wbijcie na mój profil, a na pewno znajdziecie coś jeszcze dla siebie!