Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Hejka! W tym artykule chciałam ogólnie zrecenzować platformę Roblox. Zapraszam do czytania! :D ♥
Roblox to platforma z grami różnego typu, może to być np. przygodowy, obby, tycoon i wiele, wiele więcej innych.
W Robloxie mamy swojego avatara, którym będziemy prezentować się w każdej grze, ubrania/dodatki (takie jak włosy, twarz, animacje, ubrania) można kupić za Robuxy (waluta w grze Roblox, aktualnie mamy skrzynkę z Robuxami na GameHagu :D).
W Robloxie oprócz grania można także tworzyć gry, do których jest opcja dodania Game Passów, gracze kupują je a twórca gry dostaje Robuxy, jest też opcja tworzenia T-shirtów, które także można sprzedać.
Niektóre gry trzeba kupić (np. Bloxburg), wtedy twórca także dostaje Robuxy za każdego użytkownika, który zakupił daną grę.
Na Robloxie można komunikować się z innymi graczami, można dodać ich do znajomych oraz z nimi pisać i wspólnie grać.
Jest tam bardzo dużo gier, każdy może znaleźć coś dla siebie.
ROZGRYWKA
- Nie ma wielu bugów.
- Gra chodzi płynnie (co raczej zależy od urządzenia)
PLUSYMINUSY
Na każdej grze w Robloxie można rozmawiać na chacie, lecz większość osób pisze w innym języku.
Moim zdaniem w Robloxie jest więcej plusów niż minusów, lecz zaznaczam, że to tylko moje zdanie.
Aktualnie mamy skrzynkę z Robuxami, w której można wygrać nawet 10 tysięcy Robuxów, a jest ona tylko za 280 KD.
Sama gra nie ma samouczka co może zniechęcić część graczy.
WNIOSEK
Roblox to przyjazna platforma (jak już wspominałam w plusach, dlatego, że starsze osoby są oddzielone od młodszych co lepiej wpływa na całą rozgrywkę) w której można spokojnie eksplorować światy różnych gier. Jest tam waluta, dzięki której możemy zakupić dodatki do gier tzw. Game Passy, wtedy gra staje się jeszcze lepsza, ale nie tylko, można również kupić nowe dodatki do avatara lub właśnie dostęp do różnego typu gier. Minusem jest to, że gra nie ma samouczka. Można korespondować z innymi graczami na chacie w serwerze, ale też na prywatnym chacie, można tworzyć grupy. Często robuxy są wykorzystywane do zakupu waluty w grach takich jak np. Bloxburg.
Gra wg mnie prezentuje się dobrze. Cała gra ma ponad 100 mln pobrań, więc tym bardziej uważam, że jest bardzo fajna.
Super jest to, że jest na prawdę bardzo i to bardzo dużo gier, trudno jest wybrać tę ulubioną :D ale dzięki temu raczej Roblox się szybko nie znudzi. Sama gram w Robloxa i serio lubię tę grę, mega.
A co wy sądzicie o Robloxie? ♥ Ja oceniam 8/10 (te dwa punkty w dół z powodu na minusy w grze).
Dziękuję każdemu kto przeczytał, mega się starałam! ♥