Rain

Gem100

unranked rank iconsin comentarios: Hola
unranked rank iconnicolhasandres13: hi
unranked rank iconKen: hi
unranked rank iconDemonek_YT: hi
unranked rank iconKen: les goo
SystemGamehag: 2 users received Gem95 from the Rain.
unranked rank iconKen: gg
unranked rank iconkakestamp: ahh
unranked rank iconKen: ye prime works
unranked rank iconKen: hi
novice rank iconhanfred: Meowdy emote (inline chat version)
SystemGamehag: 3 users received Gem50 from the Rain.
unranked rank iconBlue Master (Türkçe): wwwww
novice rank iconhanfred: prime opinion works
unranked rank iconLeandro Rete: wwwwwwwww
unranked rank iconretiro7968: ww
SystemGamehag: 2 users received Gem37 from the Rain.
AdminSwirfty: Meowdy emote (inline chat version)
apprentice rank iconthe future: bonsoir
apprentice rank iconthe future: koe
apprentice rank iconthe future: loul
unranked rank iconyonas Mesrar: ca va
unranked rank iconyonas Mesrar: salut
unranked rank iconSteven Matheus: Olá
unranked rank iconfnogaj: Meowdy emote (inline chat version)
unranked rank iconShiba: Dancin emote (inline chat version) Dancin emote (inline chat version) Dancin emote (inline chat version)
unranked rank iconShiba: Very Cat emote (inline chat version)
unranked rank iconAleks Pawlicky: amEsi powiedział:
unranked rank iconAleks Pawlicky: helo
SystemGamehag: 3 users received Gem292 from the Rain.
Sign in to start chatting

29

0/160

zgłaszanie osób za złą grę

OctaaaVia avatar

OctaaaVia

August 18, 2016 at 07:27 PM

cześć. w lidze siedzę od niedawna, ale męczy mnie jedna rzecz. chodzi o to, że kiedy osobie źle idzie dany mecz i uznajmy, że ma 0/6, to praktycznie zawsze znajdzie się jakaś osoba, która napisze 'report noob' lub coś w tym stylu, no i tak z ciekawości, chciałabym wiedzieć, co ta osoba wtedy zaznacza przy zgłaszaniu, że ktoś celowo umiera, czy jak? bo to nie jest tak, że osoba umiera celowo, tylko po prostu ma gorszy mecz, ale się stara, no chyba rozumiecie o co mi chodzi
Linguene avatar

Linguene

August 18, 2016 at 07:29 PM

0/6 to jeszcze nic, ale jak ktos pada 15 razy na mecz przy czym ma ze 2 kille i 4 asysty to reportuje za boostowanie konta. Niby nie ma takiego odnosnika ale jest nieodpowiednie zachowanie czy jakos t
Linguene avatar

Linguene

August 18, 2016 at 07:31 PM

W nizszych dywizjach wiecej flame, wiem bo sam w tym sezonie wyszedlem z B4 do G1. Btw grasz? Jak cos nick SkyLeadeX (smurf)
OctaaaVia avatar

OctaaaVia

August 18, 2016 at 07:31 PM

wiesz, czasem wystarczy paść raz i od razu się zaczyna takie głupie zachowanie (xd)
Linguene avatar

Linguene

August 18, 2016 at 07:33 PM

Tak to nie xD Tylko jak widze ze ktos sie nie stara nawet i spamuje "open mid" albo "surr 20 pls" ;p
OctaaaVia avatar

OctaaaVia

August 18, 2016 at 07:49 PM

fakt, to jest akurat irytujące
Linguene avatar

Linguene

August 18, 2016 at 07:56 PM

To jak, zagrasz? ;p Sorry ze nie na temat pisze
Fiveness avatar

Fiveness

August 18, 2016 at 10:25 PM

Nie istnieje report za słabą grę. Jeśli ktoś ma słabą grę, robi 0/6 i zreportujesz go za celowe umieranie ten report będzie nieważny.
Swag3 avatar

Swag3

August 18, 2016 at 11:57 PM

nawet jak zreportujesz to nic sie nie stanie ;/
OctaaaVia avatar

OctaaaVia

August 19, 2016 at 02:34 PM

no tak, ale tutaj bardziej mi chodziło o samopoczucie takiej osoby. może i z kontem będzie wszystko w porządku, ale z naszym samopoczuciem już nie
GwarDD avatar

GwarDD

August 19, 2016 at 02:45 PM

Gdy typ robi np 1/15 na teemo to wiedz że coś jest źle, i możesz go reportować za feed
V3RNN avatar

V3RNN

August 19, 2016 at 06:22 PM

nawet jezeli osoba dostanie 1 reporta rito sprawdza go
Settuo avatar

Settuo

August 28, 2016 at 09:25 AM

Znam to ja nawet nie gram rankedów, jestem unranked i się nie wstydzę gram 4fun, chce na normalu pograć akurat kiepsko mi idzie i już orkiestra "gj noob, nice feed" raz było "sell your skin noob" xD
JussvKidrauhl avatar

JussvKidrauhl

June 17, 2019 at 07:57 PM

"sell your skin noob", tego jeszcze nie słyszałam.
jakubkacki avatar

jakubkacki

June 18, 2019 at 06:46 AM

A ja tak
drenn3 avatar

drenn3

June 18, 2019 at 11:59 AM

już prędzej osoba, która wypisuje rzeczy w stylu "report noob" dostanie blokadę na konto, ponieważ jest to po prostu nieodpowiednie zachowanie i riot takie zachowania tępi. Każdy może mieć gorszy dzień, a ci co najwięcej wypisują zwykle sami grają jak gunwo :)
co do zgłoszeń, to większość sprawdza bot, który i tak ruszy reporta dopiero gdy na konto pojawi się więcej zgłoszeń w krótkim czasie, lub większość drużyny zrobi raporty po jednym meczu.
Jeśli ktoś trafil na wyjątkowo upierdliwego trolla, to polecam robić ss lub film i zgłaszać przez stronę do supportu, wtedy mamy pewność, że zostanie to rozpatrzone i to przez człowieka.

"report noob" to stary nawyk z pierwszych sezonów gdzie faktycznie istniał report pt. "słaby gracz". Jeśli ktoś dostał na konto dużo takich zgłoszeń to system starał się potem dobierać mu słabszych graczy niż dotychczas, jednak riot szybko usunął tę opcję, ponieważ była nadużywana przez frajerów bez skilla.
Co do samopoczucia to zawsze będzie gorsze, bo taki obrażony osobnik albo już całkiem zamknie się w sobie, albo zrobi się agresywny i po tym mecz już jest przegrany. A najgorzej jak się wkurzy i wyjdzie lub zacznie trollować. Dlatego lepiej pouczyć co ktoś robi źle i pomóc, zamiast tylko się wyżywać na kimś. Kiedyś robiłem poradnik o grze w lolu i uwzględniłem tam też flame. Warto się zaznajomić:
https://gamehag.com/pl/artykuly/league-of-legends--jak-czesciej-wygrywac
zgłaszanie osób za złą grę - League of Legends Forum on Gamehag