• Zaloguj Zarejestruj

    Zdobywaj KD

    Odbieraj nagrody

    Społeczność

    Jak to działa

    Oceń artykuł "C-OPS - opis i recenzja"

    (4.5/5) 2 oceny
    stawiar, 21 grudnia 2016 20:53

    C-OPS - opis i recenzja

     C-OPS, czyli właściwie Critical Ops to gra taktyczna wydana przez Critical Force Entertainment z kategorii FPS, dostępna obecnie na trzech platformach: Android, iOS i PC. To dzięki pierwszej z nich udało się jej zdobyć największy rozgłos, a w jej wersji na komputery osobiste miała premierę 14 sierpnia 2015 roku na Facebook'u, a od 30 sierpnia 2016 roku jest dostępna wyłącznie w aplikacji Facebook Games. 
     

     Można ją śmiało nazwać wręcz rasową strzelanką pierwszoosobową MMO ze skrajnymi antyterrorystami i terrorystami. Twórcy, którzy wcześniej zasłynęli z równie popularnej strzelaniny na urządzenia mobilne, a mianowicie Critical Strike Portable zapragnęli czegoś więcej i po napływie komentarzy odnoszących się to ich pierwszej produkcji, które sugerowały nowe update'y we wszelkich aspektach, postanowili nie ulepszać ich pierwotnej gry, lecz stworzyć nową, opartą o kompletnie nową grafikę i wiele innych dodatków. Mamy tu dostępne dwa tryby gry: Defuse i Deathmatch, których ramowego przebiegu raczej nie muszę nikomu tłumaczyć bo podejrzewam że na pewno gdzieś się już z tymi pojęciami spotkaliście. Wszystko urozmaicają skiny (skórki), których z każdym nowym uaktualnieniem przybywa i jest poprawiana ich jakość graficzna. To właściwie tylko na nie możemy wydawać walutę tu dostępną. Za 200 coin'sów mamy możliwość zakupu skrzynki w której to właśnie losujemy skiny do broni. Oczywiście nie mogło tu zabraknąć modeli takich karabinów, pistoletów,  czy karabinków jak AK, M4, M14, MP5, MP7, AUG, MR 16, P250, bądź H&K 417 i wiele innych modeli łącznie z nożami. Naszą rozgrywkę prowadzimy na obecnie 5 dostępnych mapach: Plaza, Canals, Burea, Grounded (ta mapa została dodana 7 grudnia tego roku) i  Tokyo. Jako duży plus trzeba tu zaznaczyć dynamikę gry i wkład oraz dbałość twórców o owoc swojej działalności.

     Przejdźmy teraz do aktualności. Tak jak wcześniej wspomniałem 7 grudnia 2016 roku doszło do aktualizacji gry w którym między innymi dodano nową mapę, różnorodne skiny, oraz poprawiono ogólną ich jakość i zniwelowano liczne bugi. Widać że Critical Force dba o to byśmy się tu szybko nie znudzili. Dla przykładu w kolejnej aktualizacji gry ma zostać od dawna wyczekiwany friends system, dzięki któremu społeczność gry będzie jeszcze bardziej zintegrowana. Kolejne update'y przewidują kolejno - Clan System i jakże wyczekiwane tu gry Rankedowe związane oczywiście z dodaniem rang, dzięki czemu nasza rozgrywka będzie czymś pieczętowana. 

     Przechodząc do mojej subiektywnej opinii. Moim zdaniem "siła", jeśli tak to mogę nazwać,  niektórych bronii jest dobrana w nieodpowiedni sposób przez co w trybie Deathmatch jedni gracze odbierają przyjemność z gry innym graczom na serwerze, a to po dłuższym czasie naprawdę potrafi być poważnie irytujące. Poza tym nie mam tu nic do zarzucenia a wręcz pochwalam działalność Critical Force.

     Więc w dużym skrócie to byłoby na tyle. Zachęcam szcerze do pobrania Critical Ops, tym bardziej zważając na to że ta gra jest dopiero w wersji beta, więc z pewnością będzie dalej rozwijana.

                                                                       Pozdrawiam serdecznie - stawiar

    Oceń artykuł C-OPS - opis i recenzja

    (4.5/5) 2 oceny

    Komentarze

    Warto serio

    15 września 2017 08:30
    0

    Myślę ze bardzo fajna gierka wiec jak najbadziej zainstalu je

    22 czerwca 2017 19:36
    0

    sądzę że spoko gierka ale mi takie nie podchodzą

    31 lipca 2017 13:15
    0

    to się chyba Zapoznam z tą grą ;)

    11 kwietnia 2017 13:12
    0