23
0/160
TwojaStaraPijana869
June 8, 2020 at 11:42 PM
nazwę mojego konta dawno wymyśliłam. teraz nie stworze nowego konta, bo na wielu trybach miałam wielkie osiągnięcia. nie wydaje mi się, że można zmienić nick, ale może się mylę '>'
TwojaStaraPijana869
June 8, 2020 at 11:43 PM
a i sorry za błąd w nazwie, nie ,,roboxie" tylko ,,robloxie" xd
plackowiecc
June 9, 2020 at 12:31 AM
Pomarańcza – nazwa, jaką określa się niektóre gatunki roślin należące do rodzaju cytrus, zwykle o pomarańczowej skórce i włóknistym miąższu. Jest to nazwa tylko zwyczajowa, nie stanowi ona odrębnej jednostki taksonomicznej. Gatunki pomarańczy pochodzą z Chin i wschodniej Azji.
MruugaczeQ
June 9, 2020 at 12:35 AM
Musisz wejść w ustawienia, i tam jest twoja nazwa, lecz niestety, musisz mieć 1000 Robuxów.
Remix369
June 9, 2020 at 02:56 AM
No jasne ale potrzebujesz do tego kolego aż 1000 robuxów
Remix369
June 9, 2020 at 02:57 AM
Kskdkckrkfkdkfkfkgkfkrkfkxidkfkfkfkfkfkfkfkfjrkgofirjgidkrkgixkkgidi
Remix369
June 9, 2020 at 02:58 AM
Wwwwwweeewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwswwwwwwwwwwwwwewweudufufjcifjfkdkfkcktkckfkckfkvkckfktkfkdkfkfkrgkfrkgkrrkfivifkgifovkfbofkvkfkvkfkgkfkfkfkckfkgkvfkgkvkfkgkvkckgkckfjfjcjcfj
Szymson123l
June 9, 2020 at 03:40 AM
Pomarańcza – nazwa, jaką określa się niektóre gatunki roślin należące do rodzaju cytrus, zwykle o pomarańczowej skórce i włóknistym miąższu. Jest to nazwa tylko zwyczajowa, nie stanowi ona odrębnej jednostki taksonomicznej. Gatunki pomarańczy pochodzą z Chin i wschodniej Azji.
Słodkie pomarańcze zostały wymienione w chińskiej literaturze w roku 314 p.n.e. W 1987 roku drzewa pomarańczy okazały się najczęściej uprawianymi drzewami owocowymi na świecie. Są powszechnie uprawiane w klimatach tropikalnych i subtropikalnych. Owoc z drzewa pomarańczy może być spożywany jako świeży lub przetworzony w postaci soku. W 2012 roku słodkie pomarańcze stanowiły około 70% produkcji owoców cytrusowych.
Pomarańcze wiszące na drzewie
W 2013 roku na całym świecie zebrano 71,4 mln ton pomarańczy. Najwyższa produkcja ma miejsce w Brazylii, USA (stany Floryda i Kalifornia) oraz Chinach[2].
Spis treści
1 Zastosowanie
1.1 Wartość odżywcza
2 Sposób uprawy
3 Dojrzewanie
4 Przechowywanie
5 Gatunki pomarańczy
6 Produkty i skojarzenia
7 Produkcja
8 Zobacz też
9 Przypisy
Zastosowanie
Owoce są jadalne. Zawierają dużo witamin, w tym najwięcej witaminy C. Smak słodko-kwaśny. Nadają się do bezpośredniego spożycia na surowo. Są powszechnie stosowane w produkcji soków owocowych. Gatunki te są uprawiane w krajach o klimacie tropikalnym i subtropikalnym. W pełni dojrzałe drzewo pomarańczowe może dawać do tysiąca owoców rocznie i zapewnić dobre zbiory przez następne 50-80 lat. Drzewka pomarańczowe rzadko przekraczają 9 m wysokości. 1/3 światowych zbiorów pomarańczy przypada na Brazylię. Na drugim miejscu są Stany Zjednoczone (szczególnie Kalifornia i Floryda), oraz Chiny.
Pomarańcza jest najbardziej rozpowszechnionym drzewem owocowym świata, uprawiana jest w ponad 100 krajach[3].
Wartość odżywcza
Zobacz więcej w artykule Pomarańcza chińska, w sekcji Wartość odżywcza.
Sposób uprawy
Gatunki są uprawiane w krajach o klimacie tropikalnym i subtropikalnym, wymagają znacznyc
Vikoll05
June 9, 2020 at 04:32 AM
z tego co wiem to można zmienić nazwę tylko trzeba robuxów :)
Harushiqq
June 9, 2020 at 11:10 AM
można zmienić za 1000 roboxów
Tiramisuuwu
June 9, 2020 at 12:31 PM
możesz zmienić za 1000 robuxów ae ja bym nie zmieniała
Ursus_c355
June 9, 2020 at 12:50 PM
da się za 1000 robuxów
© 2025 Gamehag. All Rights Reserved.
Owned by RCPE Ventures LTD. Operated by Lootably, Inc.