26
0/160
Barthey
March 5, 2018 at 04:54 PM
Witam wszystkich bardzo serdecznie w moim pierwszym artykule. Dzisiaj chciałbym poruszyć temat wszystkim znanego Counter Strike'a Global Offensive, a dokładniej gier rankingowych, tak zwanych "Matchmaking'ów". Chciałbym przedstawić wam 7 pewnego rodzaju porad, dzięki którym "wyciśniecie" więcej na grach rankingowych, a co za tym idzie wbijecie wyższą rangę. Bez zbędnego przedłużania, zapraszam do artykułu.
1. Rozgrzewka - Pierwszym krokiem do zagrania dobrej gry nie jest tyle co sam trening, ale porządna rozgrzewka. Już podczas rozgrzewki możecie zauważyć, czy w danym dniu wam przysłowiowo "idzie", czy też nie. Jeżeli na rozgrzewce zauważycie, że dzisiaj jest kompletna tragedia, nie ryzykujcie swojej rangi grająch grę rankingową.
2. Focus - Jeżeli przygotowujecie się do grania mm'a, zadbajcie o swoje otoczenie. Wyłączcie telewizor, muzykę, zamknijcie drzwi od pokoju. Skupienie to podstawy podstaw, dzięki którym na pewno pójdzie wam lepiej.
3. Aim training - Szlifowanie swojej dokładności oraz refleksu nie zaszkodzą. Wręcz przeciwnie, pomogą. Oczywiście nadmiar wszystkiego szkodzi, ale 20-30 minut dziennie poświęcania czasu na ćwiczenie swojego "aima" pomoże wam osiągnąć lepsze rezultaty, co bezpośrednio przekłada się na ilość zabójstw.
4. Temperatura otoczenia - Może zabrzmi to głupio, lecz warunki w jakich gracie mają wpływ na to, jak gracie. Jeżeli w waszym pokoju jest tak zimno, że macie zimne ręce, nie ułatwi wam to gry. Zimnymi rękoma jest o wiele ciężej poruszać, zwłaszcza grając w gry.
5. Opanowanie stresu - Mogę się założyć, że mieliście wiele sytuacji 1v1, 1v2 czy coś w tym stylu. Najważniejsze w takich sytuacjach jest to, abyście zachowali spokój. Nie ma jednego dokładnego przepisu jak to zrobić, lecz z czasem przyzwyczaicie się do tego uczucia, a może nawet je przezwyciężycie.
6. Graj z drużyną - Uwierzcie mi, grając z randomowymi osobami z internetu ciężko jest się dogadać, a co za tym idzie wygrać. Oczywiście ta zasada nie obowiązuje jeżeli jesteście najlepszymi graczami na świecie i wszystkich możecie zabić samemu :D Lecz przyjaźnie nastawieni, chętni do współpracy gracze, a w szczególności z rosji, trafiają się w grach rankingowych bardzo rzadko. Dlatego też znajdzcie dla siebie drużynę. Dzięki takim stronom jak DreamTeam na pewno znajdziecie ludzi, z którymi osiągniecie wyżyny polskiego e-sportu :)
7. Serwery społeczności - Dzięki różnego rodzaju serwerom społeczności, trening staje się o wiele łatwiejszy. Bez problemu możecie wejść na serwer np. Only AWP, Retake, dzięki którym wyćwiczycie się w danych sytuacjach. Pomaga to szczególnie wtedy, kiedy nie wiecie co robić podczas bronienia zaplantowanej bomby, czy coś w tym stylu :)
8. Reflex - I tutaj jedna z ważniejszych czynników, jeżeli chodzi o gry komputerowe. Reflex pozwoli wam szybciej reagować na to co jest na ekranie. Aby szlifować swój reflex polecałbym na przykład pograć DM'a bez dźwięku, czy chociażby pograć w jedną z bardziej rozpoznawalnych gier do ćwiczenia reflexu, "Osu!". Sam gram w "Osu!" codziennie, przez co dokładność mojego strzelania zwiększyła się wielokrotnie.
To tyle w dzisiejszym artykule.
Pozdrawiam gorąco,
Lester15
Kinska
March 6, 2018 at 01:04 AM
Bardzo fajny artykuł. Którą masz range? Ja osobiście zastanawiam się nad kupnem cs'a jeśli bedzie na przecenie ale nwm bo mam lapka i nwm czy pójdzie :P
Jankskyy
March 6, 2018 at 03:02 PM
Bardzo fajny artykuł :upside_down:
Barthey
March 7, 2018 at 01:21 AM
Moja obecna ranga to DMG, a najwyższa to LEM :)
EvaithV2
March 8, 2018 at 03:08 PM
jak cs to tylko 1.6 xD
Marcel12315
March 8, 2018 at 03:57 PM
Ja gram aktualnie tylko cs 1.6 i source. :)
Marcel12315
March 8, 2018 at 03:57 PM
:upside_down:
Z4J3BISTY
March 8, 2018 at 08:07 PM
Przyzwoicie ;) postarałeś się
Kinska
March 8, 2018 at 09:11 PM
Cs upada :p
VihaL
March 9, 2018 at 11:21 PM
Teraz w csie jez duzo troll i cheaterow nie polecam :/
mateusz_choroszy
March 11, 2018 at 04:53 PM
Czytać poradniki XD
Jonasz84
March 11, 2018 at 06:28 PM
Moim zdaniem rozgrzewka jest bardzo ważna.
azg91
March 12, 2018 at 02:42 AM
grac deadmatche
Olka220
March 25, 2018 at 04:48 PM
Ja wam dam krok po kroku jak stać się lepszym:
1. Robicie popcorn.
2. Bierzecie colę.
3. Włączacie YouTube'a.
4. Oglądacie poradniki :).
5. Siadacie na ***** przed kompem.
6. Odpalacie CS'a i trenujecie to co było w poradnikach.
xDDD
gracz29
June 19, 2018 at 06:50 PM
Trenuj aima :) Wystarczy 1h dziennie
LUGIIGUZMAN
August 13, 2018 at 06:25 AM
Dużo graj trening czyni mistrza
AsTheSquidWill
February 14, 2022 at 01:01 AM
dużo graj
kamr
February 14, 2022 at 01:13 AM