SimplyTim
SimplyTim
Gem10,780
Roben Galand
Roben Galand
Gem32
Richard D'eltine
Richard D'eltine
Gem14,000
TCN
TCN
Gem7,000
Aniso
Aniso
Gem28
Aniso
Aniso
Gem28
Clash.gg
Clash.gg
Gem7,200
Jea
Jea
Gem2,800
Belze bubek (Belzebubek)
Belze bubek (Belzebubek)
Gem60
Belze bubek (Belzebubek)
Belze bubek (Belzebubek)
Gem28
sophie
sophie
Gem6,650
sophie
sophie
Gem175
RustClash
RustClash
Gem1,220
Cases.gg
Cases.gg
Gem1,100
Kane
Kane
Gem7,200
Iulia Limos
Iulia Limos
Gem1,960
Zeesh Yyt
Zeesh Yyt
Gem7,000
Frieda Coleo
Frieda Coleo
Gem6,650
RustClash
RustClash
Gem40,000
sophie
sophie
Gem1,225
AdminJoshverd: Vibin emote (inline chat version)
unranked rank iconSimplyTim: Sadge emote (inline chat version)
unranked rank iconplaqueboymax: lazy cucks
unranked rank iconplaqueboymax: add ltc withdraw option
apprentice rank iconJacob: DonoWall emote (inline chat version)
AdminJoshverd: Dancin emote (inline chat version)
AdminJoshverd: Yo emote (inline chat version)
unranked rank iconplaqueboymax: shut up Josh
AdminJoshverd: reload the page for new emotes
AdminJoshverd: Cash emote (inline chat version)
AdminJoshverd: Fixing firefox shortly  1fae1 emote (inline chat version)
novice rank iconzeeshianstuff: hi
unranked rank iconJea: 1f354 emote (inline chat version)
AdminJoshverd: PParrot emote (inline chat version)PParrot emote (inline chat version)PParrot emote (inline chat version)PParrot emote (inline chat version)PParrot emote (inline chat version)PParrot emote (inline chat version)
unranked rank iconJhefferson Sharian: Fre 
AdminJoshverd: OOOO emote (inline chat version)
apprentice rank iconArc: but uh shogatsu has more money than champions
unranked rank iconSimplyTim: But chat went wild
apprentice rank iconArc: oh goddd
apprentice rank iconArc: the brizz d1 rider
unranked rank iconSimplyTim: Idk what happened in the chat 30min ago
apprentice rank iconArc: oh no its tim
unranked rank iconSimplyTim: Seek Mental help Arc
AdminChristian: oh no its tim
unranked rank iconSimplyTim: monkaS emote (inline chat version)
apprentice rank iconArc: atm
apprentice rank iconArc: champions lost his paypal account and has less money than slayer atn
unranked rank iconplaqueboymax: ale
unranked rank iconplaqueboymax: ginger
apprentice rank iconArc: i said i love you when i wish i never did

18

0/160

Gry na telefon #7 Honkai Impact 3rd

Zbieracz555 avatar

Zbieracz555

June 10, 2020 at 11:43 PM

Dziś powrócę do starych, dobrych czasów czyli znowu zrecenzuję produkcję na telefon. Nie będzie to jednak byle chłam a gra która mnie osobiście bardzo pozytywnie zaskoczyła.

Tytułem którym się dzisiaj zajmiemy jest Honkai Impact 3rd, produkcji studia MuHoYo, którego jest pierwszym i póki co jedynym dziełem. Omawiana produkcja należy do gier typu gacha, połączonej z grą akcji. Gatunek, ten który ja będę określał mianem zbieraczy, wywodzi się z Japonii i polega w dużej mierze na kolekcjonowaniu coraz to nowych postaci i używaniu ich w walce. W tym przypadku postaciami te są nastoletnie dziewczyny z super mocami, których zadaniem jest uratować ludzkość przed zagładą ze strony obcych.
 Tutaj wkraczamy na ścieżkę dziwności, styl artystyczny nawiązuje bardzo mocno do anime, fabułę przedstawiają nam dialogi niemal wyjęte z visual noveli, zaś same postaci zdają sobie sprawę z obecności gracza nazywając go wprost kapitanem. Jeżeli to co dotychczas napisałem cię nie zraziłem, to zapraszam do recenzji.

Plusy:
+Rozgrywka jak na produkcję na telefon jest nawet ciekawa, sterujemy wybraną bohaterką i poruszając się po mapie w iście hackenslashowym stylu wybijamy w pień wrogów, ładując kombosy i aktywując niszczycielskie ataki specjalne. Jest to chyba jedna z lepszych gier pod wzlędem gameplayu jakie są dostępne na telefony.
+Klimat jest nieco osobliwy, mimo że produkcja dostępna jest po angielsku to od razu czuć że nie była projektowana naEuropejski rynek. Postaci wyglądają jak wyciągnięte z nawet nie najgorszego anime, zaś z samymi podopiecznymi możemy rozmawiać za pomocą prostego chatu z predefiniowanymi odpowiedziami, wszystkie ataki są przesadnie efektowne, szczególnie umiejętności specjalne. Wszelkie scenki dialogowe grane są zawsze w oryginalnym języku, co tylko potęguje wrażenie oglądania anime.
+Grafika jak na możliwości telefonu jest naprawdę ładna i gra wygląda lepiej niż niektóre starsze produkcje na komputery, mimo że na ekranie często dość dużo się dzieje to nie zaobserwowałem rażących spadków płynności.
+Muzyka jest i w sumie to tyle ale nie irytuje, więc uznam to za zaletę.
+Gra jest darmowa i co za tym idzie zawiera mikropłatności. Tutaj jednak ponownie muszę pochwalić twórców bo w sumie to wszystko idzie zdobyć za darmo i nie wymaga to niewiadomo jakiego grindu a twórcy też coś z gry chcą mieć (zwłaszcza że moim zdaniem, naprawdę się im należy).
+Regularne wydarzenia w których zdobyć można nowe bohaterki, czy bardzo rzadkie i cenne bronie bądź tak zwane stygmaty (coś w stylu tatuaży poprawiających statystyki).
+Fabuła która jest nawet niezła zwłaszcza że mówimy tu cały czas o darmówce na telefon która w założeniu może nawet nie posiadać jej wcale, a tu dostaliśmy coś co nie odbiega zbytnio od fabuły średniej jednosezonowej serii anime, a nawet momentami jest lepsze.

Minusy:
-Postaci do zbierania jest stosunkowo mało a większość to wariacje na temat kilku podstawowych typów. Jak dla mnie jest to nudne i stanowi dość znaczącą wadę która może w dłuższej perspektywie zniechęcić do naprawdę dobrej gry.

Podsumowując:
 Moim zdaniem produkcja warta zagrania, zwłaszcza że jest darmowa. Jak lubicie klimaty anime lub japońskich gier to będziecie zadowoleni a produkcja wciągnie was lub posłuży za dobry zabijacz czasu.
Moja ocena w skali gier na telefon to 8.5/10.

majkusm avatar

majkusm

June 11, 2020 at 05:49 PM

fajne super pomysl na to dzięki

SukaNaMate avatar

SukaNaMate

June 11, 2020 at 05:54 PM

zawsze mozna liczyc na ludzi typu nie wiem ale sie wypowiem