25
0/160
Kubusiek
July 31, 2017 at 03:28 AM
Wszyscy co interesują się komputerami powinni wiedzieć że Intel Pentium G4560 to najlepszy procesor w tej cenie.
Jednak jak radzi sobie jego starszy braciszek G3258 w grach? Zapraszam do mojej opinii na temat procesora, którego sam mam w swojej konfiguracji.
Mam nowy komputer składający się z:
Intel Pentium G3258 3.2 gHz
Asus NVIDIA GeForce GTX 760 3 GB
8 GB Pamięci Ram
Moja poprzednia konfiguracja składała się z:
Intel Pentium G2030 3.0 gHz
NVIDIA GeForce GT 610
4 GB Pamięci Ram
Muszę przyznać że mój stary procesor nie nadawał się do grania w gry. Pewnie każdy już zauważył że w nowym komputerze również mam procesor Intela z serii "G". Jednak młodszego braciszka.
Osobiście grałem na nim w gry takie jak:
- Grand Theft Auto V
- Grand Theft Auto IV
- Grand Theft Auto San Andreas
- The Sims 4
- Battlefield 4
- My Summer Car
- Euro Truck Simulator 2
- Beamng.Drive
- Farming Simulator 2015
- Counter Strike: Global Offensive
- Minecraft
Każda z tych gier "chodziła" bardo płynnie w zależności od ustawień.
Testy zostały przeprowadzone we rozdzielczości 1368 x 768!
Seria GTA na procesorze nie zrobiła wielkiego zaskoczenia lecz Grand Theft Auto IV już tak.
Chyba nie muszę przypominać jaką optymalizację ma GTA IV. Ustawienia średnie dają efekt około 40-50 fps.
O GTA: San Andreas nie będe wspominał ponieważ wiadomo że problemów z tą cześcią GTA nie było.
W GTA V ustawienia wysokie dają efekt 50-60 fps w mieście, lecz gdy szybko się jedzie samochodem po ulicach Los Santos fps utrzymują się pomiędzy 40-50.
The Sims 4 to również nie problem dla tego komputera, najwyższe ustawienia dają efekt +60 fps.
Kolejna gra Battlefield 4, ustawienia Wysokie i otrzymujemy również +60 fps na mapce z 64-stoma graczami.
My Summer Car, jedna gier która jest bardzo zabawna oraz ciekawa. Ustawienia na Good i +70 fps.
Znany wszystkim Euro Truck Simulator! Druga część na ustawieniach Ultra nie robi problemu, 50-60 fps.
Beamng.Drive, gra o świetnej fizyce pojazdu jak i modelu zniszczeń. Przy ustawienia Low (nie lowest) i przy trzech zrespownowanych pojazdach na mapie "Grid Map" mamy płyną rozgrywkę z 50 fps'ami.
Farming Simulator 2015, gra dla każdego małego rolnika. Gra na ustawieniach Bardzo Wysokich + maksymalne wygładzanie krawędzi wyciąga z komputera +60 fps.
Counter Strike: GO, gra znana wszystkim dobrze. Ustawienia low + wygładzanie krawędzi x2 daje średnio 150 fps na de_dust 2.
No i nasz kochany Minecraft, ustawienia maksymalne z renderngiem na 32 daje efekt + 150 fps.
Podsumowanie.
Procesor jest bardzo dobry jak na swą cenę, lecz jeżeli mamy taką możliwość. Kupmy nowego G4560.
Sam prawdopodobnie na święta Bożego Narodzenia będę kupował G4560 lub coś z serii "I".
Źródła:
Brak.
Artykuł został napisane prze zemnie w 100%. Zakazuję się kopiowania treści artykułu!
Autor: Kubusiek
BraKontaXD
August 1, 2017 at 07:12 PM
Nie jest to odpowiedni zestaw w naszych czasach.
Comlydz222
April 6, 2021 at 02:20 PM
Fajny opis
© 2025 Gamehag. All Rights Reserved.
Owned by RCPE Ventures LTD. Operated by Lootably, Inc.