32
0/160
TheSarcastic1
August 7, 2019 at 06:12 PM
Cześć!
W dzisiejszym poradnik na tapet bierzemy jednego z moich ulubionych supportów, a mianowicie Nami – Władzczynię Przypływów. Obecnie jest ona jednym z najsilniejszych picków na tę rolę, więc mam nadzieję, że ten poradnik przyda się osobom zaczynającym swoją przygodę z tą postacią.
Zapraszam!
UMIEJĘTNOŚCI
Umiejętność pasywna: Spiętrzone Fale
Gdy umiejętności Nami trafiają sojuszniczych bohaterów, zyskują oni premię do prędkości ruchu.
Umiejętność Q: Wodne Więzienie
Nami rzuca bańką, która podrzuca wszystkich trafionych wrogów i zadaje im obrażenia magiczne.
Umiejętność W: Pływy Morskie
Używając na sojusznika lub samą siebie Nami przywraca część zdrowia.
Używając na przeciwnika Nami zadaje mu obrażenia.
Umiejętność ta przeskakuje między sojusznikami i przeciwnikami do trzech razy.
Umiejętność E: Błogosławieństwo Władczyni Przypływów
Nami wzmacnia trzy kolejne podstawowe ataki celu i sprawia, że spowalniają one przeciwnika oraz zadają mu dodatkowe obrażenia magiczne.
Superumiejętność: Fala Przypływu
Nami wypuszcza ogromną falę, która podrzuca wszystkich przeciwników w linii prostej i zadaje im obrażenia magiczne.
KOLEJNOŚĆ ROZWIJANIA UMIEJĘTNOŚCI
R -- > W -- > E -- > Q
KILKA WSKAZÓWEK DOTYCZĄCYCH UMIEJĘTNOŚCI
* Umiejętność Q świetnie sprawdza się w przypadku ganków obu junglerów, ucieczek, a także gonienia przeciwnika. Wykorzystaj potencjał tej umiejętności.
* Staraj się używać umiejętności W tak, aby odbiło się zarówno od sojusznika, jak i przeciwnika.
* Superumiejętność Nami idealnie nadaje się do inicjowania teamfightów. Staraj się wykorzystać jej potencjał w pełni, uderzając nią całą przeciwną drużynę.
* Nie zapominaj o używaniu umiejętności E na ADC, ponieważ dzięki temu jego ataki spowolnią cel i ułatwią trafienie umiejętnością Q.
* Gdy sojusznicy zderzą się z superumiejętnością Nami, otrzymują oni podwojoną wartość premii do prędkości ruchu z umiejętności pasywnej. Wykorzystaj to podczas ucieczek.
RUNY
Poniżej wklejam mój stały zestaw run na Nami.
CZARY PRZYWOŁYWACZA
Jako support jesteśmy „zobowiązani” do wzięcia Błysku oraz Wyczerpania. Osobiście jednak zdecydowanie częściej stawiam na Podpalenie, ewentualnie Uzdrowienie, ponieważ umiejętność Q służy mi jako osłabienie przeciwnika.
POCZĄTKOWA FAZA GRY
Początkowa faza gry Nami jest bardzo spokojna. Przede wszystkim należy pamiętać o wizji, aby przeciwny jungler Was nie zaskoczył. W przypadku walki zadbaj o to, aby ADC miał dużo zdrowia i używaj na nim umiejętności E, aby ułatwić mu zabicie przeciwnika. Tak, jak wspomniałem wyżej w przypadku ucieczki staraj się odpowiednio użyć umiejętności Q tak, aby uniemożliwić junglerowi zabicie ADC.
PRZEDMIOTY
Na start zawsze kupuję Ostrze Złodziejki Czarów oraz Mikstury Zdrowia. Przy pierwszym powrocie do bazy zaopatruje się w Lodowy Kieł oraz/lub Bluźnierczy Bożek i Amulety Wróżki, aby jak najlepiej przyspieszyć regenerację many. Poniżej wstawiam końcowy już zestaw przedmiotów.
To już wszystko, co na dzisiaj przygotowałem. Mam nadzieję, że mój poradnik pomoże osobom zaczynającym swoją przygodę z Nami i ułatwi im te początkowe gry nią.
KONIEC! :P
© 2025 Gamehag. All Rights Reserved.
Owned by RCPE Ventures LTD. Operated by Lootably, Inc.