Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Chciałbyś zagrać w grę o bitwach czołgów z 1 i 2 wojny światowej i nie wiesz którą grę wybrać World of Tanks czy War Thunder.
W tym artykule postaram ci przedstawić wady i zalety obu tych gier, i wyrazić swoją obiektywną opinię.
Miłego czytania.
World of Tanks to gra wydana 12 sierpnia 2010 roku, przez Białoruskie studio Wargaming, "WoT" zajmuje około 16 gb na dysku.
W grze mamy do dyspozycji ponad 300 maszyn są one podzielone na kategorię:
Zalety:
Wady:
War Thunder to symulator walk czołgów oraz samolotów wydany 1 listopada 2012 roku przez Rosyjskie studio Gaijin Entertainment.
Gra zajmuje około 11 gb miejsca, mimo że ma jeszcze tryb walk lotniczych co daje jej przewagę nad WoT'em.
W grze mamy również około 300 czołgów. War Thunder ma zupełnie inny system walki od WoT'a w War Thunde'rze możemy zginąć od 1 celnego strzału przeciwnego czołgu gdy w WoT prawie nigdy nie kończy się na 1 strzale, War Thunder jest po prostu bardziej realistyczny jeżeli chodzi o system walki.
W WT podobnie mamy 5 typów maszyn naziemnych
Zalety:
Według mnie do grania w czołgi lepsza jest gra World of Tanks, ponieważ dla mnie WoT daje więcej zabawy z gry, zniszczenia czołgu, wygrania bitwy itp.
Lecz gdy chcecie grać głównie samolotami a czołgi traktujecie jako dodatek, poważnie zastanowił bym się nad wyborem WT, lecz o tym musicie już zadecydować sami.
Oto wymagania obu gier:
War Thunder:
Rekomendowane: Core 2 Duo 2.4 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce 460 lub lepsza), 11 GB HDD, Windows XP/Vista/7/8.
World of Tanks :
Rekomendowane: Core 2 Duo 3 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB RAM (GeForce 9800 lub lepsza), 16 GB HDD, Windows XP/Vista/7.
screen z Wot'a
screen z War Thunder'a