ja nie umiem zrobić gry :(
trzeba wejść w roblox studio i wtedy mozesz robic gry
Możemy razem we 2 zrobić grę oczyiście jeśli będziesz robić modele ja będę je monować w grze i robić ikony itp xd
Trzeba się nauczyć obsługiwania edytora i języka LUA (tym językiem się programuje w roblox'ie btw)
zeby zrobic gre musisz właczyc roblox studio a tworzenie jest trudne gry najpierw muszisz wiedziec o czym chcesz stworzyc gre i na czym ma polegac puzniej musisz ja stworzyc i wysłac:wink:
wszyscy: to jest trudne
tymczasem ja: nie wiem jakie wy macie problemy to jest łatwe, przynajmniej pewne rzeczy ????
no zrobienie czegos sensownego jest trudne ale takie prostrze rzeczy np respisz sie klocem biegniesz do namiotu z pistoletem bierzesz pistolet i strzelasz do wszystkiego i wszystkich co sie rusza
nie jest to takie trudne jak się wydaje
To jest za trudne jak na poziom szkoły podstawowej. Jeżeli chciałbys kiedyś tworzyć gry komputerowe to polecam iść na technika informatyka/programistę lub liceum mat-fiz-inf lub mat-inf. Jeżeli chcesz amatorsko tworzyć gry to szukaj po angielsku poradników na youtube, bo ich jest podobno najwięcej. Pozdrawiam serdecznie.
JA TEŻ LUBIE STUDIO ROBLOX